vuoden 2020 mainos

Call for Papers: Leikkiä, harhaa ja valhetta. Kulon 10. syysseminaari

Maailmamme on täynnä foorumeita, joissa valhe ja totuus sekoittuvat helposti keskenään. Somessa pystymme luomaan itsestämme itsestämme haluamamme version. Leikissä ja tarinoissa antaudumme epätodellisuuden vietäväksi. Modernin teknologian avulla on mahdollista tuottaa yhä realistisempaa feikkikuvastoa.

Elämmekö totuudenjäkeistä aikaa? Ovatko harhakuvat aina negatiivisia? Mitä eroa on sadulla ja valheella? Mitä voidaan hyväksyä leikin varjolla ja mitä opimme leikin avulla? Miten leikit ja tarinat näkyvät perinteissä? Onko leikki vain lapsille? Milloin leikki muuttuu todelliseksi?

Seminaarissa pääsemme yhdessä syventymään, miten leikit, harhat ja valheet ovat tiiviisti ihmisen arjessa mukana. Miten leikit, harhat ja valheet muokkaavat identiteettiä? Millaista maailmankuvaa valheet muodostavat? Kuka sanoo, mikä on totta ylipäänsä?

 

Haemme esitelmiä Kulon 10. vuosittaiseen valtakunnalliseen seminaariin, aiheella Leikkiä, harhaa ja valhetta. Esitelmien aiheet voivat käsitellä eri tieteenalojen näkökulmasta laajasti leikkiin, harhaan ja valheeseen liittyviä teemoja tai ilmiöitä. Esitelmä voi liittyä myös oman tutkimuksen sivujuonteeseen. Esitelmien pituus on 20 minuuttia + 10 minuutin keskustelu. Esitelmäkielinä ovat suomi ja englanti. Seminaariin osallistuminen on maksutonta, ja puhujien matkat korvataan.

Kulo-seminaari järjestetään Joensuussa Itä-Suomen yliopiston kampuksella 13.11.2020 Seminaari on järjestetään erityisesti erilaisille kulttuurintutkimuksen alan opiskelijoille ja tutkijoille, mutta toivotamme sydämellisesti tervetulleeksi kaikki aiheesta kiinnostuneet.

Kannustamme erityisesti graduvaiheessa olevia opiskelijoita sekä jatko-opiskelijoita osallistumaan ja lähettämään abstraktin. Kulo-seminaari on erinomainen matalan kynnyksen mahdollisuus päästä harjoittelemaan seminaariesiintymistä ja esitelmän pitoa.

Pyydämme kaikkia esitelmöinnistä kiinnostuneita lähettämään aiheestaan enintään yhden liuskan eli n. 250 sanan abstraktin 19.9.2020 mennessä osoitteeseen kirsli@student.uef.fi Valinnasta ilmoitetaan syyskuun 2020 loppuun mennessä.

Pyrimme jatkuvasti seuraamaan tiedotusta poikkeustilasta ja sen tulevaisuudesta, sekä mahdollisista vaikutuksista seminaarin järjestämiseen.

Lisätietoja voi kysellä:

 

Kirsi Linna, Kulttuurintutkimuksen opiskelijat Kulo ry:n puheenjohtaja

kirsli[at]student.uef.fi