Leikkiä, harhaa, valhetta -seminaari Joensuussa 10.12.2021

Maailmamme on täynnä foorumeita, joissa valhe ja totuus sekoittuvat helposti keskenään. Somessa pystymme luomaan itsestämme haluamamme version. Leikissä ja tarinoissa antaudumme epätodellisuuden vietäväksi. Modernin teknologian avulla on mahdollista tuottaa yhä realistisempaa feikkikuvastoa.

Elämmekö totuuden jäkeistä aikaa? Ovatko harhakuvat aina negatiivisia? Mitä eroa on sadulla ja valheella? Mitä voidaan hyväksyä leikin varjolla ja mitä opimme leikin avulla? Miten leikit ja tarinat näkyvät perinteissä? Onko leikki vain lapsille? Milloin leikki muuttuu todelliseksi?

Seminaarissa pääsemme yhdessä syventymään, miten leikit, harhat ja valheet ovat tiiviisti ihmisen arjessa mukana. Miten leikit, harhat ja valheet muokkaavat identiteettiä? Millaista maailmankuvaa valheet muodostavat? Kuka sanoo, mikä on totta ylipäänsä?

Kulo-seminaari järjestetään Joensuussa Itä-Suomen yliopiston kampuksella 10.12.2021. Seminaari on suunniteltu erityisesti erilaisille kulttuurintutkimuksen alan opiskelijoille ja tutkijoille mutta toivotamme sydämellisesti tervetulleeksi kaikki aiheesta kiinnostuneet.