0

Turun Kulttuurintutkijoiden ilta 13.3. 2015 – kenttäpäiväkirja

Turussa paistoi aurinko ja tuomiokirkkokin oli edelleen pystyssä sitten viimenäkemän. (c) Juulia Hakunti

Turussa paistoi aurinko ja tuomiokirkkokin oli edelleen pystyssä sitten viimenäkemän. (c) Juulia Hakunti

Olen kulttuurintutkija. Aina kun olen kuullut alan opiskelijatapahtumista muilla paikkakunnilla, joihin meidät oudot ulkopaikkakuntalaisetkin on kutsuttu, tunnen oloni hieman epävarmaksi. Kannattaako sinne nyt lähteä? Tunnenko minä sieltä edes ketään? Mitä jos vain päädyn nurkkaan nyhjöttämään? Onko se nyt sen arvoista? Täytyy rehellisesti sanoa, että kertaakaan en ole vielä katunut Kulon tapahtumiin osallistumista. Olen aina nauttinut ihan suunnattoman paljon muihin kulttuurintutkimuksen opiskelijoihin tutustumisesta ja aina olen lähtenyt tapahtumista kotiin yhtä hyvillä mielin, onnellisena siitä että osallistuin. Joka tapauksessa, tässä pieni kenttäpäiväkirjani kokemuksistani Kulttuurintutkijoiden illasta Turussa 13.3.2015.

PERJANTAI 13.3.

klo 08.05
Matka Turkuun alkamassa. Onneksi ei tarvitse yksin edustaa Nefa-Jyväskylää, messiin lähtee pari muutakin tyyppiä. Jonin kanssa reissataan Turkuun junalla yhtä matkaa. Fiilis on jännittynyt, mutta positiivinen. Nyt tekisi mieli kuunnella mongolialaista kurkkulaulua, on vähän sellainen fiilis.

klo 09.35
Matka sujuu rattoisasti. Jutellaan Jonin kanssa kirjoista ja katsellaan japanilaista leffaa poikalapsista, jotka ovat vaihtuneet synnytyssairaalassa. Turussa pitäisi ekaksi osallistua Kulon kevätkokoukseen, sen jälkeen rientää syömään ja sitten TAKU ry:n tapaamiseen.

Keltaisen talon seinältä löytyi museologian ainejärjestön Museionin tekemää taidetta! (c) Juulia Hakunti

Keltaisen talon seinältä löytyi museologian ainejärjestön Museionin tekemää taidetta! (c) Juulia Hakunti

klo 12.15
VR ei petä, juna oli 15 min myöhässä! Pakko oli nälissään kiertää Hesen kautta ettei saavuta zombeina kokoukseen. Vaihdetaan Jonin kanssa hampurilaisia. Turussa on ihan kevät, missä kaikki lumi on? Mikä ihmeen aurinko täällä aina paistaa?

klo 12.50
Jee, vihdoin perillä kokouspaikalla! Tai… sen tietämillä. Soitellaan muille ja kysellään minne meidän oikein nyt pitäisikään mennä. Ollaan siis Sirkkalan kasarmialueella, edessämme on nähtävästi historian laitos. Komeita rakennuksia, mutta missä hitsissä meidän kokous on?

klo 12.55
Soiteltiin turkulaiset hätiin ja päästiin oikeaan paikkaan! Pihan perältä löytyi kokouspaikkamme, Keltainen talo eli Mimesis. Tilat olivat suorastaan ruhtinaalliset. Ah, ihanaa kauhtunutta opiskelijatilatunnelmaa! Tulee ihan mieleen Jyväskylän etnologien vanha opiskelijatila Kivijalka. Voi niitä menneitä aikoja… Ihmiset on rennoissa tunnelmissa ja tarjolla on sipsejä ja muuta pientä napsailtavaa nälkäisille matkalaisille. Kaikista Kulon jäsenjärjestöistä ei ole porukkaa paikalla, mutta ainakin Nefa-Jyväskylästä, Nefa-Turusta, Nefa-Joensuusta ja Nirvanasta näyttäisi olevan edustajia.

Musiikki ja rakkaus yhdistää. (c) Juulia Hakunti

Musiikki ja rakkaus yhdistää. (c) Juulia Hakunti

klo ~14.00
Kevätkokous menestyksekkäästi ohi! Tili- ja vastuuvapaus saatu, joten edellisvuoden hallituslaisena voi lähteä kevyin askelin syömään. Syömäpaikaksi valikoituu nopeasti Assarin Ullakko Ylioppilastalo A:ssa, joka on kuulemma yksi suosituimmista opiskelijaruokaloista. Olen ollut siellä joskus aiemminkin syömässä ja silloin oli muistaakseni hyvää ja monipuolista ruokaa.

klo 14.50
Vatsat on täynnä, oli kyllä huippu paikka opiskelijaravintolaksi. Kiva turista muiden tyyppien kanssa nyt vähän vapaammassa ilmapiirissä, ihmiset vaikuttavat tosi mukavilta. A-rakennus on kuulemma menossa remonttiin, pahasti näyttää siltä että Turun kulolaiset menettävät silloin kyseisessä rakennuksessa sijaitsevan ainejärjestötilansa Kopin. Nyt pitääkin lähteä äkkiä takaisin TAKU ry:n edustajan tapaamiseen minne tämän vuoden Kulo-aktiivit on kutsuttu.

Iida Räty vetämässä illan luonnonkosmetiikkatyöpajaa. (c) Juulia Hakunti

Iida Räty vetämässä illan luonnonkosmetiikkatyöpajaa. (c) Juulia Hakunti

klo ~16.00
TAKU-tapaaminen ohitse! Saatiin paljon hyödyllistä tietoa ammattiliitoista ja kuultiin tulevasta kampanjasta, jolla TAKU aikoo rekrytoida enemmän opiskelijajäseniä. Palkkioksi olisi luvassa rahallista tukea ainejärjestöille, joten pitää ehdottomasti mainostaa tätä myös Jyväskylässä!

klo 16.15
Ollaan takaisin Keltaisella talolla, kohta lähdetään kaupoille (hirveä oluen tarve!).

klo 16.40
Ostin hirmuiset määrät juotavia, eiköhän näillä tämän illan pärjää. Löysin kaupan kassan edestä maasta 2€, turkulainen myyjä antoi minun pitää kolikon. Reilu meininki ja olen rikas!

klo 17.00
Takaisin Keltaisella talolla, tunnin päästä alkaa Kulttuurintutkijoiden ilta. Turkulaiset ovat järkänneet illaksi kivasti ohjelmaa, mistä isot propsit. Pakko oli ilmoittautua mukaan illan työpajaan, jossa tehdään luonnonkosmetiikkaa. Lueskellaan Joensuusta tulleen Annin kanssa Turun ylioppilaskunnan lehteä, ulkona paistaa vieläkin aurinko, aika satumaista. Tämä talo on kyllä mukava, paljon eri huoneita, jopa keittiö ja vessakin (gasp!). Huonekalut on vähän ränsistyneitä, mutta se kuuluu kyllä minusta asiaan kun puhutaan opiskelijatiloista. Hienoa että Turun yliopistossa opiskelijoilla on vielä käytössä tällaisia paikkoja.

Kulon vuoden 2015 puheenjohtaja sekoittelemassa mystisiä keitoksia työpajassa. (c) Juulia Hakunti

Kulon vuoden 2015 puheenjohtaja sekoittelemassa mystisiä keitoksia työpajassa. (c) Juulia Hakunti

klo 18.15
Kulon puheenjohtaja Joona toivottaa ihmiset tervetulleeksi, kilistellään juhlakkaasti Pommacilla. Ruokatarjoilut on ihan priimaa, upean näköistä salaattia, patonkia ja vaikka kuinka paljon erilaisia juustoja! Vielä kun olisi punkkua…

klo 18.50
Luonnonkosmetiikkatyöpaja alkaa! Mukana on tosi paljon porukkaa, yllättävän paljon poikiakin. Turun Nefan viime vuoden pj Iida Räty pitää työpajan, koska hän on opiskellut muinaistekniikan artesaaniopintoja. Käytännössä hänellä on siis tietoa yhdestä sun toisesta jännästä jutusta, joten pakko pommitella Iidaa koko ajan kysymyksillä. Kohta keittokattilat porisee, tässä on kyllä jotain noitamaista fiilistä kun kohta päästään näitä aineksia keskenään sekoittelemaan.

klo 20.20
Työpaja ohitse! Tehtiin huulirasvoja ja -punia sekä mystistä “Kulo-salvaa”! Mielenkiintoiset pari tuntia oli kyllä. Sitten vain huulirasvaa naamaan ja sosialisoimaan ihmisten kanssa.

klo 21.10
Turkulaiset Oona ja Iina esittävät kansanmusiikkia. En ole kyllä vähään aikaan kuullut mitään yhtä hauskaa ja hienoa, vielä niin vähällä harjoituksella… Kaksiäänisenä saatiin kuulla myös kaikkien vanha tuttu viisu. Loistavaa taitoa kyllä tytöillä.

Kulo-salva, Kulon uusin hittituote? (c) Olli Niemi

Kulo-salva, Kulon uusin hittituote? (c) Olli Niemi

klo 23.45
Kylläpäs tämä aika menee nopeasti! Ihmisiä on paikalla varmaan 20-30 ja monien kanssa on tullut illan saatossa jo juteltua (eli olen alkanut soluttautua natiivien joukkoon). Seassa on folkkien ja kansatieteilijöiden lisäksi arkeologeja ja yksi filosofikin. Useampikin ihminen on sanonut, että olisi kiva päästä vastavierailulle jonnekin muuallekin päin Suomea, ehkä meidän pitäisi järjestää Jyväskylässäkin jotain? Mutta juttuseurasta ei ole puutetta ja olen kyllä tosi tyytyväinen että lähdin tänne. Kaikki on vaan ihan älyttömän mukavia… Musiikki raikaa ja ihmisillä näyttää olevan hauskaa.

Tytöt lauloivat kansanmusiikkia. Loistava esitys! (c) Juulia Hakunti

Tytöt lauloivat kansanmusiikkia. Loistava esitys! (c) Juulia Hakunti

klo ~04.00?
Tsing, Tsing, Tsingis Khan! Hirveän miekkansa hilpeä kalistaja! Ha-ha-ha-ha-ha!

klo 05.30??
Jospas sitä lähtis majoittajan kans nukkuun… Aivan hurjan kiva ilta/yö takana.

LAUANTAI 14.3.

klo ~11.30
Mukavasti tuli nukuttua Kulon pj:n Joonan luona, asunnon terassilta on hienot näkymät kaikkialle, Turun linnaankin. Aamupalaa tuli syötyä hivenen krapulaisena, mutta olen vieläkin fiiliksissä eilisestä. Oli niin kiva koko päivä!

klo 13.00-14.00
Lähdetään kävelemään kohti Turun tuomiokirkkoa ja eilisiä hoodeja toiselta puolelta kaupunkia. Tarkoitus on käydä syömässä Turun parhaassa intialaisessa ravintolassa, Delhi Darbarissa. Siellä näkee vielä osan eilisistä tutuista kun muutama muukin ilmaisi pikkutunneilla halunsa lähteä syömään intialaista. Joona esittelee meikälle matkalla olevia nähtävyyksiä (mm. Kakolan vankila on reitillä, siis miten järisyttävän siisti rakennus!). Turun joen rantaa kävellessä ei voi kuin ihmetellä tätä ihmismäärää. Varmaan kaikki turkulaiset on täällä kahvittelemassa pienissä kahviloissa! Jokunen jokilaivakin on jo avannut ovensa. Porukka siis istuu jokilaivassa juomassa olutta lauantaina päivällä, Turku prkl! Aina kun käyn Turussa niin täällä paistaa vain aurinko ja ihmiset fiilistelee ulkona. Keski-Suomessa on lunta ja täällä Turussa pestään jo katuja.

Seuraavan aamupäivän sapuskat Delhi Darbarissa. NAM! (c) Juulia Hakunti

Seuraavan aamupäivän sapuskat Delhi Darbarissa. NAM! (c) Juulia Hakunti

klo 14.10
Odotellaan että päästään syömään Delhi Darbariin, paikka on niin täynnä että joudutaan odottelemaan pöytää. Tuoksut on kyllä huumaavia… Kiva nähdä kyllä eilisiä uusia ja vanhoja tuttuja vielä!

klo 16.10
Junassa takaisin Jyväskylään. Oli kyllä ehkä parasta intialaista ikinä, vatsa kyllä hyrisee kiitosvirsiä. Haikein mielin kyllä tuli jätettyä taakse tämä kaupunki ja kaikki nämä huiput tyypit. Seuraavalla kerralla nähdään varmaan sitten Joensuussa syksyllä Kulon seminaarissa ja Nefa-Joensuun vuosijuhlissa. Tällaisia reissuja saisi olla kyllä enemmän ja samoin rohkeutta osallistua niihin aina – ei sitä ikinä tiedä mistä jää paitsi jos ei lähde mukaan.

Juulia Hakunti
Nefa-Jyväskylä ry.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *