0

Tule puhujaksi vuoden 2019 Kulo-seminaariin!

Tapahtumapaikkana SKS:n juhlasali

Call for Papers: Keho ja kehollisuus, Kulon yhdeksäs syysseminaari

Ovatko kehomme historiallisia monumentteja? Miten maailmankuvamme vaikuttaa kehoomme ja kehomme maailmankuvaamme? Mikä on fyysinen toiminnan ja kulttuurin suhde?

Elämme erilaisten kehojen keskellä ja ihmisinä olemme sidottuja kehoihimme. Tällä kertaa vapaudumme miettimään niitä tapoja, joilla tämä rajoittaa tai mahdollistaa kulttuuria sekä kehollisuuden ja kulttuurin suhdetta.

Alakulttuureilla, ammattiryhmillä, uskonnollisilla ryhmillä, eri ikäluokilla ja kansallisuuksilla on kaikilla erilaisia kehoon liittyviä käsityksiä, jotka muovaavat kaikkea vuorovaikutuksesta toimintatapoihin. Kehon koristelu ja vaatetus kaikki ilmaisevat asioita sekä luovat omanlaisensa toimintaympäristöjä. Kuinka esimerkiksi kehonrakennuksen tai vanhustenhoidon piirissä olevat kehon kulttuurit eroavat toisistaan? Entä lääkärien ja palomiesten? Entä kuinka kipua käsitellään kulttuurissa?

Valtakunnallinen yhdeksäs Kulo-seminaari järjestetään Helsingissä Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran salissa 8.11.2019 ja seminaariin haetaan nyt esitelmiä. Esitelmien aiheet voivat käsitellä eri tieteenalojen näkökulmasta laajasti kehoon ja kehollisuuteen liittyviä teemoja, kuten kehon tai kehollisuuden määritelmää, teorioita tai erilaisia ilmenemismuotoja. Esitelmä voi liittyä myös oman tutkimuksen sivujuonteeseen.

Seminaari on avoin kaikille kulttuurintutkimuksen alan opiskelijoille ja myös muille aiheesta kiinnostuneille. Seminaarin kohdeyleisönä ovat erityisesti Kulo ry:n jäsenet, eli monipuolisesti eri kulttuurialoja opiskelevat opiskelijat ja näiden oppiaineiden tutkijat. Kannustamme erityisesti graduvaiheessa olevia opiskelijoita sekä jatko-opiskelijoita osallistumaan ja lähettämään abstraktin. Kulo-seminaari on erinomainen matalan kynnyksen mahdollisuus päästä harjoittelemaan seminaariesiintymistä ja esitelmän pitoa.

Esitelmien pituus on 20 minuuttia + 10 minuutin keskustelu. Seminaariin osallistuminen on maksutonta, ja puhujien matkat korvataan.

Pyydämme kaikkia esitelmöinnistä kiinnostuneita lähettämään aiheestaan enintään yhden liuskan eli n. 250 sanan abstraktin 15.9.2019 mennessä osoitteeseen veera.kujansuu@helsinki.fi.

Esitelmäkielinä ovat suomi ja englanti. Valinnasta ilmoitetaan syyskuun 2019 loppuun mennessä.

Tarkempi ohjelma julkaistaan lokakuussa. Päivityksiä voi seurata Kulo ry:n nettisivuilta sekä seminaarin myöhemmin julkaistavasta Facebook-tapahtumasta.

Lisätietoja:

Veera Kujansuu, Kulttuurintutkimuksen opiskelijat Kulo ry:n seminaarivastaava veera.kujansuu@helsinki.fi

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *